Το σημερινό μας θέμα αφορά το χώρο της τραπεζαρίας και οι προτάσεις που θα κάνουμε είναι σίγουρο πως θα καλύψουν κάθε προσωπική επιλογή. 

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι από εμάς -ακόμη και οι ειδικοί του χώρου όπως διακοσμητές και αρχιτέκτονες- επιθυμούμε να υπάρχει στις περισσότερες κατοικίες ο χώρος της ”επίσημης τραπεζαρίας”. Όπως επίσης είναι γεγονός ότι οι τάσεις της σύγχρονης ζωής έχουν επιτακτικά αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και κατοικούν στα σπίτια τους σήμερα. Οι χώροι του σαλονιού και της τραπεζαρίας έχουν μεταλλαχθεί και έχουν γίνει πλέον πιο χαλαροί και χώροι πολλαπλών χρήσεων.

Η αλήθεια είναι ότι ακολουθώντας παντού τη ζήτηση για το σύγχρονο σχεδιασμό και στυλ διακόσμησης έτσι και στην τραπεζαρία πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν ένα μοντέρνο και ασυνήθιστο σχέδιο τραπεζιού. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα και η σωστή επιλογή. Ιδίως την σημερινή εποχή που τα τετραγωνικά των διαμερισμάτων τείνουν να περιορίζονται -κυρίως στον ελληνικό αστικό χώρο- μια μοντέρνα, λειτουργική και ασυνήθιστη επιλογή είναι το στρογγυλό τραπέζι – η παλιά κλασσική τραπεζαρία ροτόντα.

Ένα τέτοιο τραπέζι θα δώσει ανάσα σε ένα μικρό χώρο λόγω του σχήματός του και θα τον ομορφύνει ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα,κάνοντάς τον συνάμα πιο ζεστό και όχι τόσο αυστηρό και επίσημο.

Παρακάτω λοιπόν σας παραθέτουμε ορισμένα από τα στρογγυλά τραπέζια -ροτόντες– σταθερά ή και ανοιγόμενα, που σας προτείνει η εταιρεία μας.

Fly table by Mario Ruκz Sound sideboard by Made Studio.MOBENIA

Pin It