Μοντέρνα έπιπλα τραπεζαρίας και σαλονιού στο Ίλιον

Μοντέρνα έπιπλα τραπεζαρίας και σαλονιού στο Ίλιον

Μία ακόμη επιτυχημένη συνεργασία της εταιρείας Οίκαδε Έπιπλα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τον ερχομό του 2016 σε κατοικία στο Ίλιον της Αθήνας.

Το ζευγάρι που μας εμπιστεύτηκε την επίπλωση της κατοικίας του επέλεξε ουδέτερους χρωματισμούς και φυσικά υλικά, όπως ξύλο και μέταλλο για τα έπιπλα και μοντέρνα υφάσματα για τις καρέκλες και το γωνιακό καναπέ του σαλονιού.

Το τραπέζι mod. Vintage, που επιλέχθηκε σε διάσταση 1.80 x 1.00 με προεκτάσεις, συνδυάζει ρουστίκ ξύλο δρυός με μεταλλικές βάσεις σε διάφανη βαφή δίνοντας μια πιο industrial πινελιά.

Τα καθίσματα που το πλαισιώνουν δεν είναι όμοια, αλλά αποτελούνται από 4 καρέκλες mod. Joe Ιταλικής προέλευσης με ύφασμα και μεταλλικό σκελετό σε χρώμα γραφίτη και 2 καρέκλες mod. Vintage για τις κεφαλές του τραπεζιού με μεταλλικό σκελετό σε διάφανη βαφή, μαύρη δερματίνη και μασίφ ξύλο σε φυσικό χρώμα.

Ο χώρος της τραπεζαρίας ολοκληρώνεται με τον μπουφέ mod. Vintage λιτής σχεδίασης με χαρακτηριστικά σχέδια στην πρόσοψή του που χρησιμοποιείται και ως έπιπλο αποθήκευσης, αφού αποτελείται από 4 ευρύχωρα ντουλάπια. Φυσικά, χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια υλικά με το τραπέζι, δηλαδή ρουστίκ ξύλο δρυός και μεταλλικές βάσεις σε διάφανη βαφή.

Στο χώρο του σαλονιού επιλέχθηκε ο μοντέρνος γωνιακός καναπές mod. Poli κατασκευής μας, επενδυμένος με υφάσματα Ιταλικής προέλευσης και αποχρώσεις σε γκρι γραφίτη για τα μεταλλικά του στοιχεία.Το ύφασμα του είναι ένα casual πετροπλυμένο βαμβακερό σε καφέ απόχρωση συνδυασμένο με ύφασμα σε μοτίβο pied-de-poule για να δώσει ένταση και να στολίσει τον καναπέ χωρίς όμως να γίνει κουραστικό το αποτέλεσμα.

Το τραπεζάκι του σαλονιού είναι το mod. Rotea σε ίσιες γραμμές, retro επιρροές με 2 μεγάλα αποθηκευτικά συρτάρια καθώς και ένα ράφι.

Δίπλα από το τζάκι τοποθετήθηκε το custom-made ψηλό έπιπλο τηλεόρασης – ερμάριο mod. Loft, που σχεδίασε και επιμελήθηκε η εταιρεία μας, με γνώμονα τις προσωπικές ανάγκες του ζευγαριού, με σκοπό την τοποθέτηση της τηλεόρασης και όλων των ηλεκτρικών συσκευών που την συνοδεύουν. Αποτελείται από ανοιχτά ράφια και 2 μεγάλα συρτάρια αποθήκευσης.

Το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε στο τραπεζάκι σαλονιού και στο έπιπλο τηλεόρασης είναι Δρυς φαρδύβενος χρωματισμένος σε light brown απόχρωση για να διαφοροποιείται από τον χώρο της τραπεζαρίας.

Το τελικό αποτέλεσμα έχει μια μοντέρνα αισθητική σε λιτές γραμμές, ρετρό και Industrial αναφορές.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία!

Σταφίδας Ιωάννης

Ιδιοκτήτης Οίκαδε & Interior Designer

Μοντέρνα έπιπλα σαλόνι, τραπεζαρία Ίλιον για το 2016/2017

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *